Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 16/2012: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
Αίγιο 7/12/2012
            Αρ. Πρωτ.: 16
   Δ/νση: Πάροδος Παύλου Μελά
   Αίγιο   Τ.Κ. 25100
   http://syllogos-4ou-dim-aigiou.blogspot.gr
   e-mail: syllogos4ouaigiou@hotmail.com
 
 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την περασμένη Δευτέρα 3/12/2012 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σχολείο Γονέων που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Η πρώτη εισήγηση έγινε από τον μαθηματικό και ιδιοκτήτη της Σχολής Υπολογιστών “Computer Net Educationκ. Σωτηρόπουλο Θωμά με θέμα «Διαδίκτυο και Γονικός Έλεγχος».
Ο ομιλητής στη σύντομη παρουσίασή του αναφέρθηκε σε σελίδες ασφαλούς πλοήγησης (όπως  το www.saferinternet.gr, ο κόμβος δηλαδή του Ελληνικού Κέντρου ασφαλούς διαδικτύου), και στον τρόπο με τον οποίο ασκείται έλεγχος από την πλευρά των γονέων τόσο στον χρόνο όσο και στις σελίδες πλοήγησης των παιδιών. Μίλησε επίσης για τους κινδύνους που κρύβει η μη προσεκτική χρήση του διαδικτύου που δυστυχώς ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση καθώς και διευκρινιστικές ερωτήσεις από τους γονείς. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον κ. Σωτηρόπουλο για τη μεστή και περιεκτική ανάλυση που έκανε και για το γεγονός ότι αν και το θέμα ήταν αρκετά εξειδικευμένο, κατάφερε να το κάνει απολύτως κατανοητό στους γονείς.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεχίζει τις δράσεις του με την διοργάνωση ημερήσιας ψυχαγωγικής – εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα, την ερχόμενη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου για τους γονείς και τα παιδιά του Σχολείου. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει επίσκεψη στην περίφημη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ» που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254 Ταύρος), ελεύθερο χρόνο στο εμπορικό κέντρο «VILLAGE SHOPPING AND MORE» (Άγιος Ιωάννης Ρέντη) καθώς και επίσκεψη στην έκθεση «ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑΣ» που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την Grupo Cultural SRL της Αργεντινής στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή. 

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καραμάνος Χρήστος
Η Γεν. Γραμματέας
Σανδραβέλη Αθανασία

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.