ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ.

Στη σελίδα αυτή θα δημοσιεύονται  τα θέματα των συνεδριάσεων και οι αποφάσεις του Δ.Σ.
(μόνο όσα θέματα αφορούν το ευρύτερο κοινό και δεν υποκρύπτουν προσωπικά δεδομένα)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΡ. 4/2014 (15/3/2014)

1. Έγινε απολογισμός των δράσεων του Φεβρουαρίου και ταμειακή ενημέρωση ύστερα από την Τσικνοπέμπτη, τον Αποκριάτικο Χορό του Συλλόγου και τη συμμετοχή στο παιδικό Καρναβάλι.
2. Προτάθηκε να γίνει συγκέντρωση τροφίμων ή ρούχων ή χρημάτων και ενίσχυση του "Χαμόγελου του Παιδιού" ενόψει και των ημερών του Πάσχα. Εξουσιοδοτήθηκε η κ. Δούκα Αγάθη να έλθει σε επαφή με τους υπευθύνους του "Χαμόγελου" και να συνεννοηθεί για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει η δράση αυτή.
3. Αποφασίστηκε να γίνει επίσκεψη των μελών του Δ.Σ. στους τροφίμους του ιδρύματος Αγάπης Μέλαθρον "Άγιος Χαράλαμπος" το Σάββατο 22 Μαρτίου και ώρα 4.00 μ.μ. Θα γίνει προσφορά καφέ και γλυκισμάτων που θα κατασκευάσουν τα ίδια τα μέλη και θα προσφερθούν και πασχαλινές ευχετήριες κάρτες τις οποίες θα κατασκευάσουν τα παιδιά του τμήματος Εικαστικών.
4. Έγινε ενημέρωση για την τροποποίηση στις ώρες κλεισίματος του δρόμου μπροστά από το σχολείο κατά την έξοδο των παιδιών ύστερα από έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας.
5. Έγινε ενημέρωση από την κ. Ξυλιά Βάσω για την προμήθεια στολών για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Οι φετινές στολές θα είναι καινούριες και θα πρωτοφορεθούν από τα παιδιά του σχολείου μας. Η θεματολογία τους θα είναι Σουλιώτισσες για τα κορίτσια και Ηπειρώτες για τα αγόρια. Κανονίστηκε η τιμή ενοικίασης καθώς και η αποστολή εγγράφου προς τους γονείς.
6. Οργανώθηκε η ομιλία του Σχολείου Γονέων του Απριλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9/4/2014 και ώρα 7.30 μ.μ. με θέμα την "Σεξουαλική Παρενόχληση".
7. Έγινε μια πρώτη συζήτηση για την διοργάνωση ημερήσιας εκδρομής με πιθανή ημερομηνία το Σάββατο 5/4/2014.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΡ. 3/2014 (3/2/2014)

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα την παρουσία του Συλλόγου στο Παιδικό Καρναβάλι του Δήμου Αιγιαλείας. Για το λόγο αυτό προσκλήθηκε και η κ. Ανδριάνα Ροδάκου η οποία και θα αναλάβει την κατασκευή του πανό και θα επιμεληθεί την όλη εμφάνιση των παιδιών που θα πάρουν μέρος. Συζητήθηκε το θέμα του γκρουπ, έγιναν προτάσεις για την καλύτερη παρουσία, καθορίστηκε η τιμή συμμετοχής και όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΡ. 2/2014 (22/1/2014)

1. Μετά την γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με άπαντα τα μέλη παρόντα. Κύριο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση ήταν η ενημέρωση για το θέμα της συμμετοχής στο Παιδικό Καρναβάλι. Παρουσιάστηκαν προτάσεις και προσφορές που έχουν δοθεί για το θέμα και διατυπώθηκαν και νέες ιδέες για στολή με πολύ χαμηλό κόστος.
2. Ενημερώθηκε επίσης το Δ.Σ. ότι έγινε κράτηση στο bar "BALUXE" στην παραλία Αιγίου για τη διεξαγωγή του αποκριάτικου χορού ο οποίος θα γίνει το Σάββατο 22/2/2014 με ώρα έναρξης 5.30 μ.μ. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει αναζήτηση δώρων για τη λαχειοφόρο αγορά που κάθε χρόνο κάνει ο Σύλλογός μας.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΡ. 1/2014 (11/1/2014)

1. Έγινε οργάνωση της ομιλίας για το Σχολείο Γονέων του Ιανουαρίου  που θα γίνει την Τετάρτη  15-1-2014 και ώρα 7.30 μ.μ. από κ. Ανδριάνα Σπανού, εκπρόσωπο του "Χαμόγελου του Παιδιού". Συζητήθηκε επίσης πρόταση για την επόμενη ομιλία του Φεβρουαρίου.
2. Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για το έγγραφο που εστάλη στη Δημοτική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης για έγκριση απογευματινών  δραστηριοτήτων.
3. Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες θα κοπούν σε συνεργασία με το σχολείο την Τετάρτη 22/1/2014 και ώρα 10.00 το πρωί. Θα ζητηθεί από τον π. Άγγελο Σπυρόπουλο, εφημέριο του ναού Αγίου Ανδρέα Αιγίου να έρθει και να ευλογήσει τις πίτες, ενώ θα ετοιμαστεί μια μικρή γιορτή με αναψυκτικά, τσίπς και γαριδάκια  για όλα τα παιδιά.
4. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η διανομή των φωτογραφικών πακέτων που έχουν παραγγελθεί από τη "Φωτοσχολική". και θα γίνει αποστολή σχετικού εγγράφου προς τους γονείς.
5. Έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την τοποθέτηση της αίθουσας που αναμένεται στο κάτω μέρος του προαυλίου.
6. Συζητήθηκε πρόταση που αφορά στην αναζήτηση χορηγών για την αγορά τριών διαδραστικών πινάκων και μίας μικροφωνικής εγκατάστασης για τις ανάγκες του σχολείου.
7. Αποφασίστηκε κατ' αρχήν η συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Καρναβάλι του Δήμου Αιγιαλείας την Κυριακή 23/2/2014. Εξουσιοδοτήθηκε η κ. Δούκα να αναζητήσει το θέμα καθώς και το κόστος της στολής και τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε στο θέμα με νέα συνεδρίαση.
8. Συζητήθηκε επίσης η διοργάνωση του αποκριάτικου χορού του Συλλόγου. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει αναζήτηση του χώρου που θα μας φιλοξενήσει. Εξουσιοδοτήθηκε σχετικά ο κ. Βαγενάς. Πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 22/2/2014.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΡ. 5/2013 (28/12/2013)


1. Έγινε καλωσόρισμα των μελών του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου που προήλθε από τις εκλογές της 20/12/2013 με θητεία ενός έτους και στη συνέχεια συγκροτήθηκαν σε σώμα. Το σχήμα του Δ.Σ. αναφέρεται στην κεντρική σελίδα μας.
2. Τα παλαιότερα μέλη ενημέρωσαν τα νεότερα για την κατάσταση του ταμείου καθώς και για τα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας.
3. Συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας τραπεζικού λογαριασμού και εξουσιοδοτήθηκε ο ταμίας κ. Βαγενάς να πληροφορηθεί από την Eurobank τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία.
4. Προτάθηκε να ζητηθεί από το σχολείο η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας να γίνει την Τετάρτη 22/1/2014 με τη συμμετοχή και του Συλλόγου. Οι πίτες θα κατασκευαστούν με σπιτικά υλικά από τα μέλη του Δ.Σ. Επίσης εξουσιοδοτήθηκε η κ. Μπίτα να αγοράσει δώρα για τα παιδιά που θα κερδίσουν τα φλουριά.
5. Έγινε οριστικοποίηση της επόμενης ομιλίας στο σχολείο γονέων από την κ. Σπανού Ανδριάνα, ψυχολόγο του εθελοντικού οργανισμού για τα παιδιά "Το χαμόγελο του Παιδιού" με θέμα "Σχολικός Εκφοβισμός" την Τετάρτη 15/1/2014 και ώρα 7.30 μ.μ.
6. Προτάθηκε η οργάνωση ημερήσιας εκδρομής στην Πάτρα κατά τα τέλη Ιανουαρίου. Θα γίνει διερεύνηση από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Δούκα για την πιθανότητα καθώς και για το πρόγραμμα.


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (10/11/2013)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/11/2013 τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων στο χώρο του Σχολείου η οποία είχε χαρακτήρα εκλογοαπολογιστικό.
Στη συνέλευση έγινε από τον τέως πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Καραμάνο Χρήστο, απολογισμός των πεπραγμένων κατά το χρονικό διάστημα των μηνών από τον Νοέμβριο του 2012 έως και τον Απρίλιο 2013 και στη συνέχεια από την πρόεδρο κ. Σανδραβέλη  Σία και την γεν. γραμματέα κ. Ξυλιά Βάσω για το διάστημα από Μάιο έως και σήμερα. Ακολούθησε ταμειακός απολογισμός από την κ. Τσόλια Φανή και  την κ. Ξυλιά Βάσω καθώς και διάλογος για όλα τα θέματα που απασχολούν το σχολείο μας. Αφού εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Συνέλευση το έργο του απερχόμενου Δ.Σ., ακολούθησε η διάλυσή του και η προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά τον Δεκέμβριο ταυτόχρονα με την παράδοση των βαθμών. Παράλληλα υποβλήθηκαν υποψηφιότητες για συμμετοχή στο νέο Δ.Σ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΡ. 4/ 2013 (10/4/2013)

1. Ορίστηκε η ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 με προορισμό το Αττικό Πάρκο (Σπάτα Αττικής) καθώς και το Ξυλόκαστρο. Ορίστηκαν οι λεπτομέρειες της εκδρομής: πρόγραμμα, δηλώσεις συμμετοχής - αρχηγοί - λεωφορεία κ.α. Η κράτηση των λεωφορείων θα γίνει από το τουριστικό γραφείο Ματθαίος Tours.
2. Συζητήθηκε η γιορτή λήξης του σχολικού έτους και έγιναν προτάσεις για την κατά το δυνατόν καλύτερη διοργάνωσή της.
3. Αποφασίστηκε να γίνει το Σάββατο 14/4/2013, επίσκεψη των μελών του Δ.Σ. και παιδιών του σχολείου στους τροφίμους του Οίκου Ευγηρίας "Άγιος Χαράλαμπος". Θα ετοιμαστούν γλυκά, βουτήματα και καφέδες καθώς και χειροτεχνίες των παιδιών από το τμήμα των εικαστικών.
4. Θα γίνει προμήθεια λευκώματος και αναμνηστικών ειδών από το κατάστημα "ΡΕΖΕΡΒΑ", για τα παιδιά τα οποία απουσίαζαν από το σχολείο κατά την ημέρα της φωτογράφισης από τους υπευθύνους της "Φωτοσχολικής".
5. Έγινε ενημέρωση του Δ.Σ. για τα αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θεοδωρακόπουλο (19-3-2013) παρουσία μελών του Δ.Σ. καθώς και του Διευθυντή του σχολείου μας κ. Μπούνια, σχετικά με την πορεία της αίτησης για την τοποθέτηση της αίθουσας στον προαύλιο χώρο του σχολείου αλλά και θέματα που αφορούν στη εξέλιξη και αναβάθμιση του σχολείου σε όλους τους τομείς (κτιριακούς, λειτουργικούς, ανθρώπινο δυναμικό κ.ά.).
6. Συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην είσοδο του σχολείου σχετικά με την προσέλευση των παιδιών τις πρωινές ώρες που έχει αντίκτυπο στην ασφάλειά τους, σύμφωνα με την αναφορά της σχολικής τροχονόμου και έγιναν προτάσεις για την πιο ασφαλή διέλευση των παιδιών προκειμένου να μην έχουμε ατυχήματα.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΡ. 3/ 2013 (15/3/2013)

1. Την Τρίτη 19-3-2013 και ώρα 11.00 θα υπάρχει συνάντηση στο Δημαρχείο Αιγίου με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θεοδωρακόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα της προσθήκης αίθουσας στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας. Θα προηγηθεί στις 10.00 σύσκεψη στο Σχολείο με τον Διευθυντή κ. Μπούνια και το Σύλλογο Διδασκόντων.
2. Έγινε οικονομικός απολογισμός από την ταμία κ. Τσόλια ύστερα από την Τσικνοπέμπτη και τον Αποκριάτικο χορό.
3. Έγινε αποτίμηση του αποκριάτικου χορού του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 9/3/2013 στο bar Bongo's: από όλες τις απόψεις (και από την πλευρά του κεφιού και της συμμετοχής και των σχολίων για την διοργάνωση αλλά και εισπρακτικά) κρίθηκε ως άκρως επιτυχημένος ενώ και οι εντυπώσεις από το χώρο και το πρόγραμμα ήταν άριστες.
4. Έγινε κράτηση για τις στολές της 25ης Μαρτίου για τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση. Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί έγγραφο στους γονείς για την τιμή συμμετοχής.
5. Ορίστηκε η επόμενη ομιλία για το Σχολείο Γονέων η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 από την διαιτολόγο - διατροφολόγο κ. Δουδούμη Ιωάννα.
6. Έγινε προμήθεια ενός πίνακα ανακοινώσεων για τον εξωτερικό τοίχο του Σχολείου ο οποίος θα τοποθετηθεί στο προσεχές διάστημα.
7. Εγκρίθηκε δαπάνη για χρώματα προκειμένου να γίνει τις επόμενες ημέρες διαμόρφωση των εξωτερικών τοίχων των τάξεων σε συνεργασία με το ΑΓΑ.ΦΡΟΝ.
8. Συζητήθηκε πρόταση για επίσκεψη των παιδιών Ε' και ΣΤ' τάξεων στο ίδρυμα "Άγιος Χαράλαμπος" προκειμένου να παρουσιάσουν μέρος της γιορτής της 25ης Μαρτίου. Επίσης πρόταση για φιλανθρωπική επίσκεψη του Σχολείου στο σπίτι του "Χαμόγελου του Παιδιού". Και οι δύο προτάσεις θα συζητηθούν πρώτα από το Σύλλογο Διδασκόντων. Για το λόγο αυτό έγινε ήδη σχετική πρόταση στον κ. Διευθυντή.
9. Συζητήθηκε πιθανότητα εκδρομής στις 21 Απριλίου 2013 με προορισμό την Αθήνα. Σχετικά με το πρόγραμμα, την οριστική ημερομηνία και την τιμή συμμετοχής θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΡ. 2/ 2013 (13/2/2013)

1. Ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9/3/2012 στο καφέ - bar BONGO'S (παραλία Αιγίου) με ώρα έναρξης 6.00΄ μ.μ. Η τιμή εισόδου θα είναι στα 5€ για γονείς και παιδιά (τα παιδιά μέχρι 5 ετών δεν θα πληρώσουν είσοδο). Θα γίνει επίσης λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα για όλους.
2. Ο Σύλλογός μας αποφάσισε να συμμετάσχει και φέτος στο Παιδικό Καρναβάλι του Δήμου Αιγιάλειας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/3/2013 στο Αίγιο. Ο τίτλος του γκρουπ μας θα είναι: "Η Μεγάλη των Ζωγράφων Σχολή - μια μικρή πινελιά για μια καλύτερη Ελλάδα". Η τιμή συμμετοχής ορίστηκε στα 15€ για την αγορά της στολής.Θα επανέλθουμε στο θέμα εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός συμμετοχών από γονείς και παιδιά, προκειμένου να οργανωθούν οι λεπτομέρειες της συμμετοχής μας.
3. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Τσικνοπέμπτη (7/3/2012) θα γίνει γιορτή στο σχολείο κατά την οποία θα ψήσουμε σουβλάκια για όλα τα παιδιά και τους δασκάλους.
4. Αποφασίστηκε η προμήθεια των παραδοσιακών στολών για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου να γίνει και φέτος από την κ. Παπαδοπούλου Χαρά.
5. Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Μπούνια Κων/νο, άρχισε από τα μέλη του Δ.Σ. ο καθαρισμός του παλιού κοντέινερ στο κάτω μέρος του προαυλίου του Σχολείου και η διαμόρφωσή του σε γραφείο του Συλλόγου μας, προκειμένου να καλυφθεί μια πάγια ανάγκη για φύλαξη του υλικού και του αρχείου μας αλλά και για ύπαρξη χώρου για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Στο επόμενο διάστημα θα γίνει ο εξοπλισμός του με τα βασικά είδη προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό αλλά και με το μικρότερο δυνατό κόστος.
6. Έγινε η παραλαβή των αναμνηστικών φωτογραφιών από την εταιρία "Φωτοσχολική" και η παράδοσή τους στους μαθητές του Σχολείου. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η συγκέντρωση των χρημάτων προκειμένου να προβούμε στην εξόφληση της εταιρείας.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΡ. 1/ 2013 (17/1/2013)

1. Έγινε καλωσόρισμα των νέων μελών του Δ.Σ. και ενημέρωσή τους για τα πεπραγμένα του Συλλόγου καθώς και για την κατάσταση του ταμείου.
2. Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου όπως περιγράφεται αναλυτικά στο υπ' αριθ. πρωτ. 7/2013 έγγραφό μας.
3. Συζητήθηκε η οργάνωση του Σχολείου Γονέων του Συλλόγου.
4. Αποφασίστηκε να δημοσιεύονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο site του Συλλόγου για καλύτερη ενημέρωση των γονέων και για διαφάνεια.
5. Αποφασίστηκε η προμήθεια πίνακα ανακοινώσεων (πλαίσιο αλουμινίου με τζάμι και κλειδαριά) και η τοποθέτησή του στην είσοδο του Σχολείου.
6. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα του κτιρίου ύστερα από το έγγραφο της Δ.Ε.Π. Δήμου Αιγιαλείας με το οποίο αποφασίστηκε η αποστολή και τοποθέτηση μίας επιπλέον αίθουσας στο κάτω μέρος του προαυλίου του Σχολείου μας.
7. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Διευθυντή του Σχολείου η σύγκλιση του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας με διάφορα θέματα (π.χ. εγγραφές νέων μαθητών, παραχώρηση χώρου για γραφείο του Συλλόγου κ.ά.).
8. Συζητήθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου στο Καρναβάλι του Δήμου Αιγιαλείας όταν και εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί.
9. Συζητήθηκε και αποφασίστηκε η προμήθεια ομοιόμορφων παραδοσιακών στολών για την 25η Μαρτίου.
10. Αποφασίστηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας να γίνει την Πέμπτη 24/1/2013 και ώρα 10.00 π.μ. Οι πίτες και φέτος θα είναι φτιαγμένες από αγνά σπιτικά υλικά και είναι προσφορά των μελών του Δ.Σ. Θα μοιραστούν δώρα στους τυχερούς μαθητές που θα κερδίσουν το φλουρί.  Η γιορτή θα γίνει στο χώρο της Δ΄ τάξης με τη συμμετοχή της τάξης του Ολοήμερου Σχολείου το οποίο θα παρουσιάσει ένα μικρό πρόγραμμα στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.