Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
12 Νοεμβρίου 2012

   
Αριθμ. πρωτ.: 1028
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
 
Δ/νση: Νικ. Πλαστήρα 19,τκ 25100, ΑΙΓΙΟ
Τηλ.(Fax): 26910-28210
E-mail: dhkepaigialeias@gmail.com
ΠΡΟΣ: Τους Διευθυντές Δημοσίων & Ιδιωτικών
Εκπαιδευτηρίων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομών Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας.
 
ΚΟΙΝ: Συλλόγους Γονέων - Κηδεμόνων




 


 
               ΘΕΜΑ: « ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας στα πλαίσια του κοινωφελούς της έργου, από 9 Ιανουαρίου έως 26 Φεβρουαρίου 2013πρόκειται να φιλοξενήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, την σπάνια και αξιόλογη κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά «ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Τα δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων ξεκινούν από την περίοδο 2000π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων την ευκαιρία για μια βιωματική και διαδραστική προσέγγιση της αρχαιότητας. Πρόκειται για μια διοργάνωση υψίστης εκπαιδευτικής αξίας για την εξοικείωση και κατανόηση της αρχαιότητας, μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος, η οποία συνοδεύεται από οπτικοακοακουστικό υλικό.

Παράλληλα η έκθεση αυτή, στην οποία θα υπάρχει συμβολικό εισιτήριο, αξίας ενός (1) ευρώ θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης & Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Ε.Κ.Α.ΜΕ./Α.μ.Ε.Α. Αιγίου).

Η έκθεση θα λειτουργεί για το κοινό καθημερινές και Σαββατοκύριακα και ώρες 09.00-13.00 & 17.00-20.00και οι σχολικές επισκέψεις θα πραγματοποιούνται με δηλώσεις συμμετοχής και κατόπιν προσυνεννόησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της έκθεσης είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός των επισκέψεων, καθώς θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε ομαλά ένα πρόγραμμα επισκέψεων που να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία. Με την ελπίδα πως θα έχουμε μια αγαστή συνεργασία, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Επισυναπτόμενα:
1. Δήλωση ενδιαφέροντος σχολικής επίσκεψης
2. Έντυπο έκθεσης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Για το Δ.Σ.
Με εκτίμηση
Ψυχράμη Βασιλική
Πρόεδρος ΔΗ.Κ.ΕΠ Αιγιαλείας


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.