Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 14/2012: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
Αίγιο 27/11/2012
Αρ. Πρωτ.: 14
Δ/νση: Πάροδος Παύλου Μελά
Αίγιο Τ.Κ. 25100
http://syllogos-4ou-dim-aigiou.blogspot.gr
e-mail: syllogos4ouaigiou@hotmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια για τη δημιουργία «Εικαστικών Ομάδων – Πυρήνων Πολιτισμού»,με στόχο να ενεργοποιήσει τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες των παιδιών του Σχολείου αλλά και να τους δώσει κίνητρα δραστηριοποίησης σε υγιείς δράσεις στρέφοντάς τα προς τον πολιτισμό και τη δημιουργία.
Τα μαθήματα τα οποία γίνονται εντελώς δωρεάν και απευθύνονται σε όλα τα παιδιά τους σχολείου, ήδη ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, και περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις:
1. Εκμάθηση λειτουργίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
2. Διδασκαλία σκάκι
3. Παιδική χορωδία και ορχήστρα για τις σχολικές εκδηλώσεις
4. Διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών
5. Εικαστικό εργαστήρι (ζωγραφικής – χειροτεχνίας κ.ά.)
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή. Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τον Διευθυντή κ. Μπούνια Κωνσταντίνο, τον δάσκαλο της ΣΤ΄ τάξης κ. Μεσάζο Κωνσταντίνο, τον τέως Διευθυντή του Σχολείου κ. Νταβαρίνο Κωνσταντίνο καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Καραμάνο Χρήστο, Ξυλιά Βασιλική, Σανδραβέλη Αθανασία και Τσόλια Φανή, για την αφιλοκερδή διδασκαλία τους.
Παράλληλα έχει προγραμματιστεί και θα λειτουργήσει και Σχολείο Γονέων για τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του Σχολείου μας αλλά και για όλους τους γονείς που ενδιαφέρονται να βρουν απαντήσεις σε καυτά προβλήματα που απασχολούν όλους μας. Το Σχολείο θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στη σχέση γονέων – παιδιών, στην παιδαγωγική, στην ψυχολογία των παιδιών, θέματα ιατρικού περιεχομένου και πρωτοβάθμιας υγιεινής και φροντίδας των παιδιών καθώς και με πολλά άλλα θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος. Οι εισηγήσεις θα γίνονται μία φορά κάθε μήνα (την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα ώρα 8.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.) στο χώρο του Σχολείου.
Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012. Την εισήγηση θα κάνει ο κ. Σωτηρόπουλος Θωμάς, μαθηματικός και ιδιοκτήτης της Σχολής Υπολογιστών “Computer Net Education”με θέμα: «Διαδίκτυο και Γονικός Έλεγχος». Η ομιλία θα αφορά κυρίως στην πρακτική εφαρμογή του γονικού ελέγχου και της προστασίας των παιδιών από το Internet και για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθεί διαδραστικός πίνακας. Ο Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις στον ομιλητή, τον οποίο ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και καλούνται όσοι γονείς επιθυμούν να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ομιλία.


Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Καραμάνος Χρήστος
Η Γεν. Γραμματέας
Σανδραβέλη Αθανασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.