Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 15/2010: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
Αίγιο 28/5/2010
Αρ. Πρωτ.: 15
   Δ/νση:Πάροδος Π. Μελά Αίγιο
   Τ.Κ. 25100
   Πληροφορίες: Χρ. Καραμάνος
   Πρόεδρος Συλλόγου
   τηλ. 6974071180
ΠΡΟΣ: 1) Εφημερίδα «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»
2) Εφημερίδα «ΑΙΓΙΟΧΟΣ»
3) Εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ της Αιγιάλειας»
4) Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ της Αιγιάλειας»
5) Εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ της Αιγιάλειας»
6) Εφημερίδα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»
ΕΝΤΑΥΘΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα Παρασκευή 28/5/2010 συζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγίου η αίτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου με θέμα την επιστροφή του Σχολείου από τα τσίγκινα παραπήγματα του προαύλιου χώρου του 2ου Γυμνασίου, στο φυσικό του χώρο, στο κτίριο δηλαδή της οδού Δεσποτοπούλων. Στο κτίριο, στο οποίο λειτούργησε επί έναν περίπου αιώνα και το οποίο από το 1997 μετά τις εργασίες ανακατασκευής του, παραδόθηκε από τη Δ/νση Έργων της Νομαρχίας για σχολική χρήση αλλά παραδόξως αντί για παιδιά φιλοξενεί μουσειακά εκθέματα!
Κατά τη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούσαμε έκπληκτοι από πολλούς ότι το κτίριο αυτό είναι ερείπιο(!), ότι δεν έχει πιστοποιητικό στατικής επάρκειας μέχρι τώρα και ότι επιπλέον έχει βαρύτατα στατικά προβλήματα  και προβλήματα ασφαλείας, παρά το ότι εδώ και 13 χρόνια δέχεται σε καθημερινή βάση επισκέψεις από εκατοντάδες παιδιά.
Κατόπιν τούτου, το Δ.Σ. του Συλλόγου, ευρισκόμενο σε πλήρη απαρτία, αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή του συνεδρίαση τα εξής:
1)     Να μην επιτρέπει στα παιδιά του Σχολείου να επισκέπτονται το εν λόγω κτίριο μέχρι να ελεγχθεί η στατικότητά του.
2)     Να προσφύγει στα αρμόδια όργανα ζητώντας να διαλευκανθεί το κατά πόσο το κτίριο λειτουργεί νόμιμα και κατά πόσο οι επισκέψεις σ’ αυτό είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια των παιδιών.
3)     Να ζητήσει από το Δήμο Αιγίου όλα τα σχετικά έγγραφα και τις αποφάσεις της μετατροπής του κτιρίου από Σχολείο σε  Μουσείο.
4)     Να ενημερωθεί από το Δήμο Αιγίου για το κατά πόσο έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στατικότητας και καταλληλότητας του κτιρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Μουσείου (και ιδιαίτερα μετά το σεισμό του 2008) και να ζητήσει όλα τα σχετικά έγγραφα.
5)     Να στηρίξει το αίτημα των παιδιών μας να διδάσκονται στο χώρο που τους παραχωρήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και που είναι η φυσική και ιστορική έδρα του Σχολείου.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος

Καραμάνος Χρήστος
Τα Μέλη

Τρίψα Τρισεύγενη

Τσόλια Φανή

Οικονομόπουλος Νικόλαος

Ρομποτή Θεοδώρα
Η Γεν. Γραμματέας

Πανοπούλου - Κατσιγιάννη  Ευαγγελία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.