Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

"ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ - ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου προσκαλεί όλους τους γονείς στην τελευταία για τη φετινή σχολική χρονιά ομιλία του Σχολείου Γονέων, η οποία θα πραγματοποιηθεί  την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και ώρα 5.30 μ.μ. Την εισήγηση θα κάνει ο κ. Μπουζάκης Ιωσήφ, καθηγητής Ιστορίας της Εκπαίδευσης και Συγκριτικής Παιδαγωγικής, στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το θέμα που θα παρουσιάσει ο κ. καθηγητής είναι: «Οι σχέσεις γονέων – δασκάλων – μαθητών στην εποχή της οικονομικής κρίσης: προβλήματα και προτάσεις αντιμετώπισης». Πρόκειται για ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο που αγγίζει λίγο πολύ όλες τις οικογένειες της χώρας μας. Η ομιλία θα επικεντρωθεί στα προβλήματα που ανακύπτουν στην εποχή της οικονομικής κρίσης και αφορούν στις σχέσεις: γονέων – μαθητών, δασκάλων – μαθητών, μαθητών – μαθητών, γονέων – δασκάλων, μαθητών – κοινωνίας, σχολείου – γονέων – κοινωνίας. Θα επιχειρηθεί να αναδειχθούν οι προβληματικές περιοχές στις παραπάνω σχέσεις και να προταθεί ένα πλαίσιο για την αντιμετώπισή τους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από τους γονείς και συζήτηση. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα στο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καραμάνος Χρήστος
Η Γεν. Γραμματέας
Ξυλιά Βασιλική

Μπουζάκης Ιωσήφ (Σήφης)

Ο Ιωσήφ Μπουζάκης γεννήθηκε στο Ρουσουναύλι Ρεθύμνης το 1947. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, του Πανεπιστημίου Μανχάϊμ της Δυτ. Γερμανίας και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής ιστορίας της νεοελληνικής εκπαίδευσης και συγκριτικής παιδαγωγικής στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών, του οποίου είναι και Πρόεδρος από το 1991. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων και διευθυντής δύο επιστημονικών σειρών στις εκδόσεις Gutenberg με τίτλο «Μελέτες - Τεκμήρια Ιστορίας Εκπαίδευσης» και «Συγκριτική Παιδαγωγική». Πρόσφατα κυκλοφόρησε με επιμέλειά του ένα δίτομο συλλογικό έργο με συμμετοχή 85 επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο με τίτλο Πανόραμα Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου, Διευθυντής του ΠΕΚ Πατρών και Πρόεδρος του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορικών της Εκπαίδευσης και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της κυπριακής εκπαίδευσης. Σήμερα είναι Επόπτης των Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.