Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου σας καλεί στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 5:30μ.μ. με θέμα «Σεξουαλική παρενόχληση: πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο;» Για την εισήγηση έχουν κληθεί οι κυρίες Γιαννακοπούλου Μαρία και Παπαδημητροπούλου Αμαλία, ιατροί – παιδοψυχίατροι, επιστημονικοί συνεργάτες του προγράμματος ΗΟΣ για την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και νέων που υλοποιείται από την παιδοψυχιατρική μονάδα της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
Πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα, το οποίο αποτελεί «ταμπού» της ελληνικής κοινωνίας. Σκοπός είναι, μέσα από την ενημέρωση των γονιών, η πρόληψη κάθε μορφής κακοποίησης των παιδιών, σωματικής, ψυχικής και σεξουαλικής. Οι περισσότεροι γονείς νιώθουν άβολα όταν επιχειρούν να ανοίξουν μια τέτοια κουβέντα, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να διδάξουν τα παιδιά ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται τυφλά τον οποιονδήποτε, ότι τα φιλιά και τα χάδια δεν είναι πάντα «αθώα» και ότι τελικά υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο άνθρωποι που μπορεί να θελήσουν το κακό τους.
Πότε όμως είναι η κατάλληλη ηλικία για μια τέτοια συζήτηση και με ποιον τρόπο; Και αν συμβεί το κακό, πώς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ώστε να μην επιδεινωθούν περισσότερο τα ψυχικά τραύματα του παιδιού; Σε αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά άλλα θα κληθούν να απαντήσουν οι προσκεκλημένες ομιλήτριες.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Καραμάνος Χρήστος
Η Γεν. Γραμματέας
Ξυλιά Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.