Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΤΟ ΑΓΑ-ΦΡΟΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

      Όπως ειδοποιηθήκαμε από τους αρμοδίους και από το Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Μπούνια, στις 22 ΜΑΪΟΥ 2012 και ώρα 9.00 π.μ., θα επισκεφθούν το Σχολείο μέλη της ομάδας ΑΓΑ-ΦΡΟΝ (ΑΓΑπώ και ΦΡΟΝτίζω τον τόπο μου!) οι οποίοι θα κάνουν διάφορες δραστηριότητες μαζί με τους μαθητές. Προσκαλούνται και όσοι γονείς θέλουν να παρακολουθήσουν ή και να συμμετάσχουν στην πολύ όμορφη αυτή δράση.

1 σχόλιο:

  1. ΑΓΑΦΡΟΝίτιδα στα σχολεία!
    Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 11:49
    Φιλόδημος Πολιτιστικά .
    ΑΓΑΦΡΟΝίτιδα έχει απλωθεί στα σχολεία της περιοχής προκειμένου να υλοποιηθούν οι όμορφες δράσεις πριν τη λήξη του σχολικού έτους, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ΑΓΑΦΡΟΝ της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου.

    Στις 17 Μαΐου οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Ροδοδάφνης -με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων αλλά και της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης- φυτεύουν τα παρτέρια της αυλής τους και ζωγραφίζουν το δικό τους πολύχρωμο μονοπάτι που οδηγεί στο κάστρο με τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες της φαντασίας τους.

    Στις 22 Μαΐου τα πινέλα του ΑΓΑΦΡΟΝ παίρνουν φωτιά καθώς το πρωί -παρά τη νεροποντή- ζωγραφίζουν τα αγαπημένα επιδαπέδια παιχνίδια μαζί με τους μαθητές & δασκάλους του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου ενώ το απόγευμα ολοκληρώνουν τα σχέδια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, στο σχολείο που έδωσε πρώτο την ιδέα των επιδαπέδιων που όλα τα παιδιά αγάπησαν.

    Στις 23 Μαΐου μια νέα ιδέα παίρνει σάρκα και οστά ή καλύτερα σχήματα & χρώματα: τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων ζωγραφίζουν επιτοίχιες εικόνες εμπνευσμένες από τον ανατρεπτικό εικαστικό Αλέξη Ακριθάκη (1939-1994) και μυούνται στα μυστικά της μοντέρνας τέχνης.

    Στις 25 Μαΐου το ΑΓΑΦΡΟΝ και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου με τη βοήθεια της Έφης Αποστολοπούλου (Μελτέμι, Διγελιώτικα) έπλυναν, έκοψαν, ανακάτεψαν, δημιούργησαν φανταστικές σαλάτες με μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, ρόδι, πορτοκάλι, ξηρούς καρπούς, κρουτόν και άλλα υλικά, κάποια από τον δικό τους λαχανόκηπο και γεύτηκαν με βουλιμία τις πολύχρωμες υγιεινές απολαυστικές τους δημιουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.