Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6/2012: ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
Αίγιο 4/5/2012
Αρ. Πρωτ.: 6
   Δ/νση: Πάροδος Παύλου Μελά
   Αίγιο   Τ.Κ. 25100
   e-mail: syllogos4ouaigiou@hotmail.com
   Πληροφορίες: Χρ. Καραμάνος
   τηλ. 6974071180
ΠΡΟΣ: κ. Ψυχράμη Βασιλική Αντιδήμαρχο Δήμου Αιγιαλείας
                                 ΕΝΤΑΥΘΑ




ΘΕΜΑ: «Προσθήκη λυόμενων αιθουσών στον προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου»
ΣΧΕΤ: Έγγραφό μας με αρ. πρωτ. 20/10-12-2009 για μεταφορά σχολείου.


κ. Αντιδήμαρχε, 

Όπως ήδη γνωρίζετε και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου λειτουργεί από το 1995 και μέχρι σήμερα στη θέση Μπούφαλο και σε λυόμενες αίθουσες που τοποθετήθηκαν για ν’ αντιμετωπιστεί η επείγουσα ανάγκη που δημιουργήθηκε μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της 15ης Ιουνίου. Το σχολείο όμως αυτό λειτουργεί στερούμενο στοιχειώδη πράγματα που χρειάζεται ένα σύγχρονο σχολείο και συγκεκριμένα:

1)                    Δεν διαθέτει αίθουσα Η/Υ και το μάθημα της πληροφορικής γίνεται στο γραφείο των δασκάλων.
2)                    Δεν διαθέτει στεγασμένο χώρο για το μάθημα της γυμναστικής και σε περίπτωση βροχής το μάθημα γίνεται μόνο θεωρητικά εντός της αίθουσας.
3)                    Δεν διαθέτει αίθουσα για το μάθημα της ξένης γλώσσας.
4)                    Δεν διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπως σχολικές εορτές, παραστάσεις, συναυλίες, ομιλίες. Οι σχετικές εκδηλώσεις γίνονται στο προαύλιο κάτω από αντίξοες πολλές φορές καιρικές συνθήκες ή μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και χωρίς τη συμμετοχή των γονέων λόγω έλλειψης χώρου.
Στο παρελθόν ο Σύλλογός μας είχε αναλάβει, όπως αναφέρεται και στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας, την πρωτοβουλία να αιτηθεί τη μεταφορά του Σχολείου σε μεγαλύτερο χώρο με περισσότερες δυνατότητες για την καλύτερη λειτουργία του (συγκεκριμένα στο παλαιό κτίριό του που σήμερα στεγάζει το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου). Κάτι τέτοιο όμως για διάφορους λόγους δεν έγινε πραγματικότητα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει και να χρονίζει.
Με το παρόν έγγραφό μας λοιπόν, σας παρακαλούμε να ενεργήσετε αρμοδίως ώστε να εγκριθεί η τοποθέτηση δύο νέων λυόμενων αιθουσών ή καλύτερα μίας μεγάλης (ίσως και διώροφης) πολλαπλών χρήσεων στον αναξιοποίητο  χώρο του προαυλίου προς την οδό Παύλου Μελά και χωρίς φυσικά να γίνει μείωση του υπόλοιπου προαύλιου χώρου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των μαθητών μας. Κάτι τέτοιο αποτέλεσε και παλαιότερο αίτημα του Συλλόγου μας αλλά προσέκρουσε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες των αρμοδίων επί δημαρχίας κ. Καραφωτιά. Επίσης υπήρχαν αρνητικές εισηγήσεις από πλευράς Τεχνικής Υπηρεσίας με τη δικαιολογία ότι επειδή το σχολείο στερείται πολεοδομικής άδειας, δεν θα έδινε έγκριση η αρμόδια Δ/νση Έργων της Νομαρχίας για την τοποθέτηση των αιθουσών. Όμως σήμερα και αυτός ο σκόπελος έχει ξεπεραστεί με την μετάβαση της ευθύνης για τα σχολικά κτίρια αποκλειστικά στους Δήμους. Άλλωστε και το υπόλοιπο σχολείο δημιουργήθηκε σε χώρο που τυπικά δεν διέθετε άδεια καταλαμβάνοντας μάλιστα το χώρο του Δημοτικού Πάρκου του Μπούφαλο. Παρόλα ταύτα ουδείς διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό και πώς μάλιστα αφού πρόκειται για τα παιδιά μας, για το ίδιο δηλαδή το μέλλον μας.
Εναλλακτικά τονίζουμε ότι στο χώρο θα μπορούσε να κατασκευαστεί και μία μεγάλη αίθουσα είτε κτιστή είτε με σιδηροκατασκευή χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος και με αντισεισμικές προδιαγραφές.
Σας παρακαλούμε λοιπόν να δείξετε τη δέουσα ευαισθησία αφού ως εκπαιδευτικός γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες ενός σύγχρονου σχολείου και να αναλάβετε τις σχετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να επιλυθεί επιτέλους αυτό το δίκαιο και πάγιο αίτημά μας. Βοηθήστε μας από τη θέση σας να δώσουμε επιτέλους την αίσθηση στα παιδιά μας ότι φοιτούν σε ένα σχολείο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης μας και ότι δεν είναι «τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού».
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Καραμάνος Χρήστος
Η Γεν. Γραμματέας 

Μολώση Χριστιάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.