Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 17/2010: ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
Αίγιο 18/6/2010
Αρ. Πρωτ.: 17
   Δ/νση:Πάροδος Π. Μελά Αίγιο
   Τ.Κ. 25100
   Πληροφορίες: Χρ. Καραμάνος
   τηλ. 6974071180
ΠΡΟΣ: Πρ/νο 2ου  Γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας
ΕΝΤΑΥΘΑ

ΚΟΙΝ: 1) Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας
Γούναρη 217 Πάτρα
2) Δ/ντή 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου




ΘΕΜΑ: «Επάρκεια κτιρίου για κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών»
ΣΧΕΤ: Έγγραφό σας με αρ. πρωτ. 1666/21-10-2003


Σας υπενθυμίζουμε ότι έπειτα από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1995, το 4ο Δημοτικό Σχολείο λειτούργησε «προσωρινά» στη σημερινή του θέση, σε τσίγκινα δηλαδή παραπήγματα και σε συνθήκες πρωτόγονες και σίγουρα αντιεκπαιδευτικές, αφού στερείται των απολύτως αναγκαίων (προαύλιο, αίθουσα ξένων γλωσσών, αίθουσα Η/Υ, αίθουσα εορτών – ομιλιών, στέγαστρο για γυμναστική κ.ά.). Επειδή λοιπόν η προσωρινή αυτή κατάσταση παγιώθηκε και επειδή δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε το γεγονός ότι τα δικά μας παιδιά αντιμετωπίζονται μειονεκτικά από την τοπική κοινωνία, κινούμαστε και πάλι προς την κατεύθυνση της μεταστέγασης του Σχολείου στο παλαιό του κτίριο.
Με το παρόν έγγραφό μας λοιπόν θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να ερευνήσετε και να μας απαντήσετε εγγράφως για το αν το νεοκλασικό κτίριο της οδού Δεσποτοπούλων στο Αίγιο, στο οποίο μέχρι το σεισμό του 1995 στεγαζόταν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και το οποίο σήμερα φιλοξενεί το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, μπορεί να καλύψει (αφού βέβαια γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις μετά την αποχώρηση του Μουσείου και τη μεταστέγασή του κάποιο άλλο οίκημα), τις βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ένα σύγχρονο 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο. Τονίζουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το κτίριο αυτό παραδόθηκε για σχολική χρήση μετά την επισκευή του από τη Δ/νση Έργων της Νομαρχίας.
Σας παρακαλούμε επίσης να το συγκρίνετε με το υπάρχον Σχολείο, λαμβάνοντας υπόψη σας ότι:
1)     Η κατασκευή ενός νέου μεγάλου και σύγχρονου διδακτηρίου θα ήταν ευχή όλων μας, αλλά σήμερα καθίσταται αδύνατη καθώς είναι γνωστή η αδυναμία του Ο.Σ.Κ. να χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέου Σχολείου λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας.
2)     Χρονικά η κατασκευή νέου Σχολείου θα ξεπερνούσε τα 25 με 30 χρόνια σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει παλαιότερα ο Ο.Σ.Κ. καθώς προηγούνται χρονικά άλλα Σχολεία του Νομού.
3)     Επιπλέον δεν υπάρχει η απαραίτητη από το νόμο οικοπεδική έκταση στα όρια που καλύπτει χωροταξικά το 4ο Δημοτικό Σχολείο.
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος


Καραμάνος Χρήστος
Η Γεν. Γραμματέας


Πανοπούλου - Κατσιγιάννη  Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.