Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 16/2009: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ
Αίγιο 23/10/2009
Αρ. Πρωτ.: 16
   Δ/νση:Πάροδος Π. Μελά Αίγιο
   Τ.Κ. 25100
   Πληροφορίες: Χρ. Καραμάνος
   τηλ. 6974071180
ΠΡΟΣ: Δήμο Αιγίου

ΕΝΤΑΥΘΑ


ΘΕΜΑ: «Τοποθέτηση κώνων στην είσοδο του 4ου Δημοτικού σχολείου Αιγίου»

Είναι γνωστό ότι πρωταρχική σημασία για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας έχει η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο. Το πνεύμα αυτό άλλωστε εξυπηρετεί και η ύπαρξη των σχολικών τροχονόμων κατά το χρονικό αυτό διάστημα.
Μπροστά στην είσοδο του σχολείου μας υπάρχει πεζόδρομος που το διαχωρίζει από το υπόλοιπο πάρκο του Μπούφαλο και καταλήγει στην οδό Παύλου Μελά. Ωστόσο αυτός ο πεζόδρομος έχει γίνει δρόμος κυκλοφορίας οχημάτων και κυρίως των γονέων οι οποίοι αφήνουν το πρωί ή παραλαμβάνουν το μεσημέρι αντίστοιχα τα παιδιά τους.
Το σχολείο μας έχει αποφασίσει να τοποθετήσει τη μία σχολική τροχονόμο έξω από την είσοδο του σχολείου κατά την ώρα της αποχώρησης των παιδιών (στις 12:20΄ μ.μ.). Ωστόσο παρατηρείται το φαινόμενο πολλά διερχόμενα οχήματα να σταματούν ακριβώς έξω από την είσοδο περιμένοντας τα παιδιά και έτσι να εμποδίζουν την ασφαλή διέλευση των πεζών γονέων και παιδιών. Από την άλλη πλευρά είναι συχνό το φαινόμενο κάποια οχήματα να εισέρχονται στον πεζόδρομο από την αντίθετη κατεύθυνση (από την οδό Παύλου Μελά) με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ η σχολική τροχονόμος να είναι αναγκασμένη να θέτει σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή προκειμένου να τα εμποδίσει.
Κατόπιν τούτου σας ζητούμε να μας προμηθεύσετε με μερικούς κώνους και να επιτρέψετε με έγγραφό σας, την τοποθέτησή τους από τη σχολική τροχονόμο σε ακτίνα περίπου 20 μέτρων αριστερά και δεξιά της εισόδου του σχολείου και για χρονικό διάστημα περίπου 15 λεπτών (από τις 12:15 μέχρι τις 12:30) προκειμένου να αποχωρούν με ασφάλεια οι περισσότεροι πεζοί.
Με τη βεβαιότητα ότι θα δείξετε την απαιτούμενη ευαισθησία στο θέμα και θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος


Καραμάνος Χρήστος
Η Γεν. Γραμματέας


Πανοπούλου - Κατσιγιάννη  Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.